În data de 14 iunie 2023,  la Valea, Pensiunea Tunder a fost organizat seminarul de multiplicare în cadrul proiectului „NABI – Nature-Based Innovations for Urban Forest and Rainwater Management”  (Soluții inovatoare  bazate pe natură pentru gestionarea pădurilor urbane și a apelor pluviale).  Prin proiectul NABI Focus Eco Center își propune să contribuie la găsirea soluțiilor inovatoare pentru gestionarea spațiilor verzi urbane și a apelor pluviale, bazate pe soluții inspirate din natură. Aceste metode pot juca un rol cheie în viitorul municipalităților și le pot ajuta în adaptarea la schimbările climatice.

În cadrul seminarului Hajdu Z. Zoltán, coordonatorul proiectului din partea Focus Eco Center a prezentat proiectul NABI, și publicațiile realizate în cadrul proiectului

Totodată primarul comunei Gălești a prezentat lucrarea de reabilitare a meandrului Nirajului, proiect prezentat ca și un exemplu bun în publicațiile NABI.

Cu ocazia seminarului a fost vizita și zona umedă reabilitată de către proprietarii pensiuni Tunder Ilona.

Asociația Focus Eco Center s-a angajat să organizeze acest seminar pentru a duce la o masă comună specialiștii și primarii din zona rurală, pentru a prezenta publicațiile realizate în cadrul proiectului și a facilita un posibil dialog pe termen lung pentru a contribui la o dezvoltare sustenabilă a zonei rurale din județul Mureș.

Share Button