Pe 14 Decembrie am organizat o masă rotundă privind problemele de mobilitate urbană din Gheorgheni.

La deschidere Judith Molnár, managerul orașului, i-a salutat pe cei prezenți, la care au participat consilieri locali, ONG-uri, civili și reprezentanți ai presei locale. Ca o primă prezentare, dr. Zoltán Hajdu, președinte executiv al asociației Focus Eco Center din Tîrgu Mureș, a prezentat proiectul în cadrul căruia a fost organizat acest eveniment, avorbit despre campania “E simplu să ai o viață bună”, și a explicat mai detaliat strategii integrate de dezvoltare urbană.

Ulterior Gál Sándor, directorul general al Fundației Comunitare Mureș din Tîrgu Mureș, și-a prezentat experiențele în legătură cu planul de mobilitate din Tîrgu Mureș, după care Péter Leitmann, inginer constructor, a prezentat planul de mobilitate al orașului Gheorgheni.

Ca rezultat al discuțiilor ulterioare sa constatat că acest plan nu a fost precedat de un plan public, mulți au văzut acest plan pentru prima dată și mulți oameni au avut întrebări cu privire la modul în care acest lucru va servi așteptările și cerințele cetățenilor. Dar toată lumea a fost de acord că acest plan trebuie evaluat și, ca urmare, trebuie să fie un plan care ar putea fi folosit de mai mulți ani.

Fotografii de la eveniment:

 

Presă:

Fény TV: https://www.facebook.com/fenytelevizio/videos/1520134524707489/

Gyergyó TV: https://www.youtube.com/watch?v=eaW1aM-2tVw&feature=youtu.be

Share Button