Pe data de 16 Mai a avut loc la Gheorgheni vernisajul concursul foto “Ce părere ai despre dezvoltare?” și am prezentat filmul “Călăuziți de stele”.

Evenimentul organizat de Focus Eco Center, de primăria orașului Gheorgheni și de Asociația Întreprinzătorilor Arbori, a avut loc în sala de expoziție a Bibliotecii Municipale. Judith Molnár, managerul orașului, i-a salutat pe oaspeți și a subliniat că, chiar dacă problemele mediului înconjurător nu se simt atât de mult în Gheorgheni, și așa orașul promovează astfel de evenimente pentru a crește gradul de conștientizare. Ea a concluzionat că a fost necesar să meargă mai departe și să acționeze la nivel local.

Apoi primarul Nagy Zoltán a spus că consideră că aceste subiecte trebuie să fie incluse și în viața de zi cu zi, și că acestea ar trebui luate în considerare în planificarea dezvoltării urbane.

Dr. Hajdu Zoltán, directorul executiv al asociației Focus Eco Center, a reamintit cum a apărut ideea concursului de fotografie. El a subliniat în acest discurs cât de relevante sunt expozițiile de fotografie și  filmele pentru a crește conștiința oamenilor. Aceste mijloace alternative de implicare a oamenilor reprezintă o modalitate foarte bună de a atrage atenția asupra problemelor actuale din lumea de astăzi.

După deschiderea expoziției de fotografie, a fost proiectat documentarul “Călăuziți de stele”, care ne arată diferite cazuri în care oamenii și-au schimbat viața și și-au urmărit visele, față de așteptările societății consumatoare.

În cadrul discuțiilor participanții au menționat că în Gheorgheni, precum și în Târgu Mureș, gestionarea și întreținerea zonelor verzi este încă o problemă. Situația tinerilor și generațiilor viitoare a fost de asemenea discutată, pentru a afla cum pot fi rezolvate aceste probleme.

 

Presa:

Fény TV: https://www.facebook.com/fenytelevizio/videos/1326461314074812/

Gyergyó TV: https://www.youtube.com/watch?v=uWkGL8i7xOw&feature=youtu.be 

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului “EYD2015: The future we want – Local Authorities for Sustainable Development”.

Share Button