Concurs organizat de către Alianța de Climă Europeană și Asociația Focus Eco Center din Târgu-Mureș.

În zilele noastre toată lumea vrea dezvoltare. Indicatorul de succes individual şi al comunităţii este dezvoltarea, care este prezentat şi în raporturile anuale, și în același timp reprezintă o bază de comparație. Dar ce este dezvoltarea? De obicei când vorbim despre dezvoltare, vorbim despre creștere, de exemplu ne construim o casă mai mare, inaugurăm un drum nou, construim un nou supermarket în orașul nostru. Această crestere, dezvoltare are un cost măsurabil, pe care îl putem regăsi în raporturile menționate, dar are și un preț care nu este descris, mai concret, un preț pe care o să plătim în viitor. Construim o autostrada nouă, iar în același timp distrugem habitate naturale, o investiție poate ruina un loc favorit al unui om, prevenim o inundație și distrugem locuri de pescuit. Acesta este prețul despre care oamenii nu vorbesc, un preţ dureros,  o rană incurabilă, o datorie pe care vor achita generaţiile viitoare.

Vă rugăm să ne arătați cu ajutorul aparatului de foto această fața ascunsă a dezvoltării. E important să capturați momentele care le arată aspectele contradictorii ale dezvoltării. Vă rugăm să adăugați o mică descriere lângă fotografie (poate să fie și un citat).

plakát_román

Condiții tehnice:

  • Calitate fotografiilor trebuie să fie de minim 5 MP, format jpg sau tif
  • O persoană se poate aplica cu maxim 5 fotografii digitale

Depunerea aplicării 

  • Aveți posibilitatea să aplicati în două categorii: 1. tânăr (sub 18 ani), 2. adult
  • Să ne trimiteți fotografiile pe adresa de mail focusecocenter@gmail.com, atasând formularul de aplicație până la data de 1 iulie, 2016!
  • Dacă aveți întrebări legate de concurs vă rugăm să ne contactați pe focusecocenter@gmail.com

Evaluare și remunerație

  • Evaluarea aplicațiilor se va realiza  de către un juriu stabilit de către organizatori
  • Fondul renumerației este de minim 800 EUR

Alte condiții:

Participarea la concurs este gratuită. Prin trimiterea aplicației solicitantul acceptă automat criteriile concursului, și acceptă ca organizatorii să folosească imaginile la expoziții, în publicații și în mass-media. Aplicantul poartă toată responsabilitatea pentru eventualele încălcări a dreptului de autor, sau pentru alte daune morale şi materiale rezultate în urma prezentării în public a fotografiilor trimise la concurs.

Descărcați formularul de aplicație (clic pe text)

Share Button